marți, 5 martie 2013

Documente pentru despagubire victime in caz de deces

 1.  De la Autorul Accidentului: Polița RCA și/sau Asiguratorul RCA; certificat de înmatriculare; carte de identitate (buletin) autor accident;   permis de conducere auto, în copie, sau măcar număr de înmatriculare auto.

 2. Proces verbal de constatare la faţa locului sau un document de la poliţie privind cauzele şi împrejurările producerii accidentului, care să conţină şi numele autorului sau autorilor accidentului sau Anexa 2, sau referatul Politiei cu propunere de începere sau neincepere a urmăririi penale, sau rezoluția procurorului de începere sau neincepere a urmăriri penale, sau punerea în mișcare a acțiunii penale.
 3.De la victimă: carte de identitate (buletin); certificat de naştere; certificat de casatorie; certificat de deces; certificat (medico-legal) constatator al decesului; raport necropsie (autopsie). Documente medicale dacă decesul a survenit în spital;  carte de muncă,  adeverinţă cu ultimul salariu / venit, dovadă a venitului realizat din alte activități, alte venituri ce pot fi probate cu martori (numai dacă avea persoane în întreţinere defunctul)
4. Succesorii în drepturi
 1) Soţ/soţie  – CI, Certificat de naştere, certificate de căsătorie, carte de muncă sau cupon de pensie/decizie de pensionare, adeverinţă de ajutor social, handicap  - după caz
2) Copil – certificat de naştere, CI (dacă are peste 14 ani), adeverinţă de elev/student, documente medicale,  adeverința că se afla în ultimul an de studiu, alte nevoi speciale  – după caz
3) Tată/mamă – certificat de naştere, CI, certificat de căsătorie, dacă se afla în întreţinerea decedatului, adeverinţă privind starea de sănătate şi efectele psiho-fizice – dacă este cazul
4) Fraţicertificat de naştere, CI, certificat de căsătorie (femei), dacă se afla în întreţinerea decedatului, adeverinţă privind starea de sănătate şi efectele psiho-fizice – dacă este cazul.
5) Cheltuieli materiale privind funerariile si parastaselor: bonuri fiscale, chitanţe, facturi cu cheltuielile specifice (loc de veci, sicriu, îmbălsămare, costum, pantofi, coroane, masă comemorativă, oferte de preţ pentru placă funerară, transport etc.).
6) Descrierea traumelor psiho-afective suferite de fiecare ruda a decedatului.

Niciun comentariu: